Oefengroep

Groepsbehandeling psychosomatiek en ontspanning

Als u last heeft van spanningsklachten, wilt u daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. Naast de individuele ontspanningstherapie kan de groepsbehandeling psychosomatiek en ontspanning u daarbij helpen.

Op donderdag van 9.15-10.15 organiseert de Pofa een oefengroep. In deze groepsbehandeling doet u oefeningen waarbij de combinatie van ademen, bewegen en ontspanning centraal staan. Alle oefeningen zijn erop gericht de spieren te rekken en te versterken, de gewrichten los te maken en spanning weg te nemen. Via de oefeningen leert u ontspanning te bereiken en te verdiepen, het adempatroon te verbeteren en weer in uw kracht te komen. U bent daarna beter in staat om met de dagelijkse situaties om te gaan en ervaart meer energie.

In het uur oefent u minstens vijf oefeningen die wekelijks verschillen, waardoor u een breed aanbod krijgt. U haalt dan zelf de aspecten eruit die u het meeste aanspreken en daar kunt u thuis verder mee oefenen.

Deelname aan de groepsbehandeling psychosomatiek en ontspanning gaat op advies van uw behandelend therapeut. Het is prettig als u een eigen handdoek meeneemt en kleding draagt die gemakkelijk zit en waarin u vrij kunt bewegen.

Kosten voor deze lessen zijn 12.50 euro per les of 110 euro voor 10 lessen.

Bent u niet of niet meer in behandeling en zou u toch graag wekelijks onder begeleiding willen blijven oefenen, dan kunt u kijken bij TimeOut.