YinYoga

In tegenstelling tot de dynamische vormen van yoga richt yin yoga zich niet op het versterken van je spieren, maar juist op het ontspannen hiervan.

Door je spieren te ontspannen bereik je het bindweefsel, gelegen in de diepere lagen van je lichaam. Bindweefsel versterkt en verlengt zich langzamer dan spierweefsel, vandaar dat yin yoga houdingen tussen de drie en vijf minuten worden vastgehouden. Yin yoga geeft diepe ontspanning, stimuleert je meridianen en organen en leert je ruimte ervaren in je lichaam.

In yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lichaam niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lichaam beter te voelen. Daarmee is yin yoga een tegenhanger van het snelle en sterk geprikkelde westerse leven en raakt het de mindfulness vanuit het zijn in het moment. Yin yoga bevalt veel elementen van mindfulness en heeft een meditatief en rustgevend effect.

Op maandagavond sluiten we de les af met een yoga nidra. Yoga nidra wordt ook wel de yoga van de slaap genoemd. In de combinatie van yin en de nidra kom je in een diepe ontspanning terrecht die sterk doorwerkt in het herstellend vermogen van je lichaam.

De yin yoga en yoga nidra lessen worden bij de Pofa gegeven op maandagavond en woensdagochtend. Alle materiaal is aanwezig.

De kosten zijn 12 euro per les of 110 euro voor 10 lessen voor de woensdagochten en 15 euro voor de maandagavond.